FAQ

Du kan læse mere om kompostorm på kompostorm.dk og om indendørs kompostering på ormekompost.dk

? Jeg er ikke hjemme når posten kommer, kan ormene tåle at ligge i pakken til jeg kommer hjem?
Svar:
 ormene tåler ikke temperaturer over 30 grader, så en sort postkasse i solen på en sommerdag er ikke en god cocktail. Men hvis temperaturen er omkring 20 -25  grader så kan de klare sig længe. Jeg har faktisk haft et bæger med 15 orme stående i 3 mdr. de fik et par kartoffel og gulerodsskræller til før jul og har netop fået lidt igen i vinterferien. De overlever, man taber i vægt. Så et par dage til eller fra i posten gør ikke noget for overlevelsen, men kan koste lidt i størrelse.


? Kan jeg putte affald fra kaninernes bur i komposten? Det er rester af hø, foder de ikke vil spise  og savsmuld med kaninlort.
Svar:
Det er helt perfekt at putte i komposten, ormene vil elske det. Sørg for at hø og savsmuld bliver gjort fugtigt så mikroorganismerne kan gå ombord, ormene har jo ingen tænder. så mikroorganismerne skal blødgøre det for ormene før de kan gå ombord i seje materialer som hø og savsmuld.

 

 

? Kan man afhente orm på ormefarmen?

Nej - det har vist sig for tidskrævende for mig at tilbyde. Jeg sender med glæde ormene til dig, også selvom du bor ganske tæt på.